לכבוד יום כדור הארץ החל ב-22 באפריל
תיירות בר קיימא משמעה לנסוע ולטייל בעולם, תוך רגישות וכבוד למשאבי הטבע ותוך צמצום טביעת הרגל האקולוגית של בני האדם ופגיעתה בסביבה.
במחקר חדש שנערך לאחרונה, עולה כי 64% מהישראלים שהשתתפו במחקר מאמינים שצריך לבחור באפשרויות "ירוקות" ומקיימות יותר כדי לשמור את כדור הארץ עבור הדורות הבאים ומעוניינים לטייל תוך התחשבות באיכות הסביבה. מעודד לדעת כי בשנה האחרונה יש גידול של 32% בהשוואה לשנה שעברה במספר הישראלים שבוחרים לנסוע לטייל שלא בעונת השיא, כדי להימנע מעומס תיירים ביעד. 60% מהנשאלים הישראלים משתמשים בשקיות רב פעמיות לקניות, 46% ממחזרים פסולת, ו-59% משתמשים בבקבוקים רב-פעמיים וניכר גידול גם במספר המטיילים המקפידים על כיבוי אורות ומכשירי חשמל. לאור הדאגה ההולכת וגוברת למצב האקלים, מטיילים הופכים לצרכנים אחראים יותר. יותר מחצי מהנשאלים הישראליים רוצים להשפיע לטובה ולעזוב את המקום שבו ביקרו במצב טוב יותר מזה שהיה כשהגיעו אליו.
יצרני קרוואנים בכל העולם מחפשים כל הזמן דרכים כיצד להפוך את כלי הרכב שלהם ליעילים וידידותיים לסביבה ככל האפשר.
חומרים קלים יותר וטכניקות בנייה חדשניות הובילו ליצור דור חדש של קרוואנים קלים יותר במשקל, חסכוניים יותר באנרגיה ומזהמים פחות. חלק מהשידרוגים כוללים שימוש בפאנלים סולאריים, תאורת LED ומכשירים חסכוניים באנרגיה. יש אפילו מערכת המעניקה ליצרנים אלה דירוג ע"פ רמת "הביצועים הירוקים".
אז מה כל אחד מאיתנו, שרוצה לטייל בקרוואן וליהנות מהטבע, יכול לעשות כדי לשמור טוב יותר על הכדור?
1. פחות משקל - פחות דלק
צריכת הדלק מושפעת מאוד ממשקל ההעמסה של המטען שאנו מביאים. כולנו לוקים בסוג של חרדתיות בכל הנוגע לאריזה ונוטים לקחת איתנו יותר מדי פריטים למקרה שניתקע בלי.... אבל בסוף לא משתמשים ברוב הדברים. אז מראש אירזו באופן מינימליסטי. אתם לא נוסעים לאי בודד - אם יחסר משהו תוכלו לקנות. ולא, אין צורך להביא בגדים לכל אחד מימי הטיול - יש אפשרות לכבס בקמפינגים.
2. נהיגה חכמה - חוסכת דלק
ליחצו פחות על דוושת הדלק, הימנעו מתאוצה ונסו לשמור על מהירות מתונה באמצעות שימוש בבקרת שיוט (קרוז קונטרול). זה משפיע פלאים על צריכת הדלק שלכם.
לחץ צמיגים - בידקו מדי פעם את לחץ הצמיגים, במיוחד אם אתם בטיול ארוך.
3. חנייה חכמה - חוסכת באנרגיה
בימים חמים חנו את הקרוואן בצל, במקום להפעיל את מיזוג האוויר.
וכשקר בחוץ - חנו באור שמש ישיר וכך תצטרכו להפעיל פחות את החימום.
4. פחות קניות - פחות פסולת - פחות זיהום
הפחתת פסולת מתחילה בפחות קניות. השתדלו לעשות את הקנייה הראשונית והגדולה בתחילת הטיול והעדיפו אריזות חסכוניות.
את המצרכים הטריים קנו כל כמה ימים כשהמקרר מתרוקן.
5. יותר מיחזור ופחות פלסטיק
הכינו שקית זבל סגורה ואטומה בתוך הקרוואן לאשפה שמצטברת במשך היום.
בהרבה מהקמפינגים ישם מכלי מיחזור יעודיים לשאריות מזון בניפרד, לבקבוקים בניפרד ולאריזות מתכלות בניפרד. הקפידו להשליך את הפסולת שלכם לפח המתאים. השתדלו להשתמש ככל האפשר בכלים וסכו"ם רב פעמיים (ולא בכלי פלסטיק חד פעמיים) ושיטפו אותם בקמפינג לאחר השימוש.
6. מוצרי ניקוי ידידותיים לסביבה
גם למוצרי הניקוי שבהם אתם משתמשים במהלך הטיול, יכולה להיות השפעה סביבתית גדולה.
העדיפו מוצרי ניקוי אקולוגיים, מתכלים וידידותיים לסביבה ופחות בחומרים כימיים ורעילים שעלולים להזיק למערכת האקולוגית שמסביבכם וגם לבריאותכם - במיוחד בשימוש בחלל קטן וסגור כמו קרוואן.
7. קמפינג מתחשב
חנו באתרי קמפינג מסודרים - זה עוזר לשמר את הצמחייה הטבעית וכמובן אל תשאירו אחריכם עקבות. חלק מכללי השהייה בקמפינג הם: הקפידו לקרוא את השילוט, חנו על משטח עמיד, היפטרו מפסולת כראוי, מזערו את השפעות המדורה, כבדו את חיות הבר והתחשבו במבקרים אחרים. כך תבטיחו שאתם שומרים על קמפינג בר קיימא ככל האפשר.
אם כל אחד מאיתנו יאמץ ולו רק חלק מהעצות האלה, זה עשוי לחולל שינוי עצום על ההשפעה הסביבתית.
שימרו על הסביבה כדי שאתם והבאים אחריכם ימשיכו ליהנות מהנוף ומיופיו של הטבע.
עוד על כללי התנהגות בחניון הקמפינג
כיף של מדורה בלי להרוס את הסביבה