פסיפיק

פסיפיק

טיפים למטיילים עם קרוואן באוסטרליה ובניו זילנד


באיזו עונה כדאי לנסוע?

באוסטרליה - ניתן לטייל במשך כל השנה, אך בכל אזור אקלים אחר. לכן רצוי להתאים את היעד לתאריך בו אתם מתכוונים לטייל. באופן כללי - כל החלק הצפוני של יבשת אוסטרליה (בין קיירנס במזרח עד ברום במערב) מתאפיין במזג האויר טרופי - הווה אומר לחות וחום. מנובמבר עד מרץ (קיץ אוסטרלי) הצפון גשום ביותר ועל כן כמעט ואינו מתויר. לכן מומלץ למי שרוצה לטייל בצפון להגיע לשם החל מחודש אפריל ועד אוקטובר.
• קיץ: מדצמבר עד פברואר - מומלץ לביקור בדרום אוסטרליה ובחופים (ממלבורן עד קיירנס). מרכז אוסטרליה יהיה חם מדי בעונה זו ובצפון יהיה גשום, לח וחם.
• חורף: מיוני עד סוף אוגוסט - מומלץ לטיול בצפון - קווינסלנד (מבריסביין וקיירנס צפונה) והקצה העליון של אוסטרליה (דארווין). מתאים גם לטיולים במרכז היבשת והאאוטבק (מדארווין לאליס ספרינגס).
• סתיו ואביב: מרץ עד סוף מאי וספטמבר עד נובמבר - מתאימים כמעט לכל מקום, היות ומזג האויר אינו קיצוני לשום צד. בתחילת האביב (סוף אוגוסט-ספטמבר) ישנה פריחה יפה במרכז ובמערב היבשת.
• האי טזמניה - מזג האוויר דומה לזה שבניו זילנד, על כן מומלץ לביקור בחודשי הקיץ (נובמבר-מרץ)
בניו זילנד - עונת הטיולים העמוסה נמשכת בדרך כלל מנובמבר עד אפריל. אפשר להתחיל לטייל כבר מספטמבר-אוקטובר וליהנות מפחות צפיפות וממחירים זולים יותר. מזג האויר בניו זילנד הפכפך והטמפרטורות משתנות באופן קיצוני מאזור לאזור ואף באותו יום. מומלץ להצטייד בבגדים חמים בכל עונות השנה. עקרונית, באי הדרומי הטמפרטורות נמוכות יותר בכמה מעלות מאשר בצפוני.
• קיץ: מדצמבר עד פברואר
• חורף: יוני עד אוגוסט

כיצד לתכנן את המסלול?
רצוי לתכנן לפי מספר הימים העומד לרשותכם.
בניו זילנד - המרחקים אינם גדולים ולכן 21 יום עד חודש יספיקו לטיול מקיף למדי גם באי הצפוני וגם באי הדרומי. אם יש לכם פחות מזה - שיקלו להתרכז רק באחד האיים. בדרך כלל האי הדרומי פופולרי יותר ומציע מיגוון גדול יותר של נופים ואפשרויות.
באוסטרליה - בגלל המרחקים העצומים, יש לבחור אזור אחד (בהתאמה לעונה) ולבנות את הטיול בהתאמה למרחק שאותו אתם עומדים לעבור. היעזרו במסלולים באתר.

ויזה
כל אדם שאינו אזרח אוסטרלי, חייב להצטייד מראש בויזה על מנת לבקר באוסטרליה. את הויזות ניתן להנפיק באמצעות פניה דרך האינטרטנט או באמצעות סוכני נסיעות או חברות תעופה. שימו לב - כל אדם מעל גיל 75 חייב לעבור בדיקה רפואית של רופא/קרדיולוג מטעם הקונסוליה כתנאי לקבלת הויזה.
כל מטייל לניו זילנד צריך להוציא NZeTa - אישור שהייה וטיול. פרטים נוספים באתר משרד ההגירה של ניו זילנד.

מתי להזמין קרוואן?
באוסטרליה ובניו זילנד ניתן למצוא לעיתים מציאות של ממש אם מזמינים מספר חודשים מראש. הסיבה נובעת משיטת תמחור "גמישה" לפיה המחירים נקבעים לפי ביקוש והיצע. לפי שיטה זו  המחירים עולים ככל שמתקרבים לעונה. לכן כדאי לתכנן את הטיול מספר חודשים מראש ולא ברגע האחרון.
התרחקו מהחגים! תקופת הכריסטמס וראש השנה האזרחי (אמצע דצמבר ועד אמצע ינואר) היא זמן שיא בתיירות וגם זמן חופשת הקיץ של בתי הספר. בתקופות זו במיוחד הכל עמוס ויקר וקשה למצוא קרוואנים פנויים או חדרים בבתי מלון. מומלץ להימנע מלנסוע דוקא בתאריכים האלה במידת האפשר.

האם כדאי לרכוש ביטוח מורחב?
ברוב חברות ההשכרה מחיר ההשכרה כולל ביטוח בסיסי עם השתתפות עצמית של עד 7500$ מקומי לאירוע. למען השקט הנפשי שלכם מומלץ לרכוש ביטוח מורחב המוצע בתחנות ההשכרה ומפחית את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק לרכב או תאונה לאפס או לסכום מינימלי.

האם להזמין מראש מעבורות?
המעבר בין האי הצפוני בניו זילנד לאי הדרומי מתבצע באמצעות מעבורות. זמן הנסיעה במעבורת הוא כשלוש שעות במעבורת האיטית (Interislander) או שעתיים ורבע במעבורת המהירה (Lynx). מעבורת למטיילים בניו זילנד בעונה המבוקשת (בין החודשים נובמבר למרץ) מומלץ להזמין מקומות למעבורת מראש על מנת למנוע בזבוז זמן מיותר בעמידה בתור. שירות זה ניתן ללא תשלום ע"י חברת ההשכרה של הקרוואנים. לצורך זה יש לספק תאריך מבוקש למעבר וכן שמות כל הנוסעים וגילאיהם. המחיר עבור הרכב תלוי במשקלו ובגודלו. לא ניתן להשאיר את הרכב בפיקטון או בוולינגטון.

קישורי עזר למעבורות
מידע על מעבורות בניו זילנד
Interislander - מעבורת בין האיים
Bluebridge - מעבורת בין האיים
Spirit Of Tasmania - מעבורת ממלבורן (אוסטרליה) לטזמניה

איזה רשיון נהיגה נידרש?
על כל הנוהגים ברכב להצטייד ברשיון ישראלי בתוקף וכן ברשיון בינלאומי באנגלית.

מספר כללים לנהיגה באוסטרליה וניו זילנד
• Keep Left: חשוב לזכור כי באוסטרליה ובניו זילנד הנהיגה היא בצד שמאל של הכביש.
• כבישים: קרוואנים וקמפרים מורשים לנהוג אך ורק בדרכים סלולות, מתוחזקות ומסומנות. כמו כן ישנם כבישים מסוימים בהם הנסיעה אסורה. פירוט תמצאו תחת כל דגם בדף "תנאים" תחת סעיף "איסורי תנועה".
• לרכבי 4X4 מותר לנוע גם בדרכים לא סלולות, אך שוב יש לשים לב לאיסורי התנועה כמפורט בתנאים. מידע נוסף ספציפי לאזור בו אתם מתוכננים לטייל, ניתן לקבל בתחנת הקרוואנים.
• חגורות בטיחות: חובה על הנהג וכל הנוסעים ברכב לחגור בזמן נסיעה. נא הקפידו על כך.
• מהירות מותרת: בניו זילנד - עד 100 קמ"ש. הקפידו לא לעבור את המהירות המותרת. באוסטרליה - אין לעבור את ה-50 קמ"ש בשטח עירוני.
• חורף: בתקופת החורף ותחילת האביב חלק מהכבישים עשויים להיות סגורים עקב שלגים. סעו בדרכים חלופיות.
• כבישי אגרה במלבורן' אוסטרליה: ביציאה ובכניסה למלבורן נדרש תשלום אגרה בכבישים ראשיים. למי שמתעתד לנסוע בכבישים האלה כדאי לדעת כי חובה לרכוש מראש כרטיס הנקרא: CityLink Pass המקנה נסיעה חופשית בכבישי האגרה האלה ל-24 שעות מרגע רכישתו. מידע לגבי כבישי האגרה ניתן לקבל בתחנת ההשכרה.
• זהירות גובה: נקטו זהירות בעת הכניסה לחניון או לתחנת דלק וכדומה: כל פגיעה בפרגולה או בגג עשויה לגרום לנזק כבד.
• זהירות חיות בר: קנגורו, כבשים וחיות אחרות הנפוצות באוסטרליה עשויות לחצות את הכביש בפתאומיות. היו עירניים, במיוחד בנסיעה בשטח פתוח מחוץ לערים.

כללי בטיחות לנהיגה
כללי בטיחות לנהיגה בניו זילנד
כללי בטיחות לנהיגה באוסטרליה
מדריך לנסיעה בטוחה עם ילדים באוסטרליה

מחירי דלק
באוסטרליה: מחיר ממוצע לליטר בנזין או דיזל נע בין 1.4$-1.6$ לליטר.
בניו זילנד: מחיר ממוצע לליטר בנזין או דיזל נע בין 1.8$-2.2$ לליטר.
המחירים עשויים להשתנות מאזור לאזור ועדכניים לאוגוסט 2020. מידע עדכני יימסר בתחנת ההשכרה.
מס דיזל בניו זילנד: רכבים המונעים על דיזל בלבד, חייבים בתוספת מס ממשלתי לפי גודל הרכב. שובר ההשכרה שבידכם מפרט את עלות מס הדיזל שעליכם לשלם בתום ההשכרה לפי הקילומטראז' שצברתם בטיול.

איזה סטנדרט חשמל נהוג?
באוסטרליה המתח החשמלי שבשימוש הוא 220-240 וולט.
בניו זילנד המתח החשמלי שבשימוש הוא 240 וולט.

יהודים באוסטרליה וניו זילנד
בתי חב"ד באוסטרליה
בתי חב"ד בניו זילנד
מזון כשר באוסטרליה
מידע למטיילים שומרי כשרות באוסטרליה
מידע ליהודים המטיילים בניו זילנד
בבתי הכנסת בניו זילנד - באוקלנד ובוולינגטון - יש חנויות קטנות עם מוצרים כשרים ובשר כשר.

חפשו את תו האיכות Qualmark בניו זילנד
מוצרים , חברות ונותני שירותים המסומנים בתו זה עברו בדיקה ואושרו ע"י משרד התיירות הניו זילנדי. כל הקרוואנים המושכרים באמצעות "מוטורהום ישראל" בניו זילנד נושאים את תו האיכות, מה שמבטיח לכם את המוצר הטוב ביותר.

תו האיכות הניו זילנדי Qualmark

חניה חופשית בניו זילנד
משנת 2011 יצאה הנחיה ממשלת ניו זילנד כי אין אפשרות לחנות באופן חופשי בניו זילנד אלא אם כן הקרוואן הוא Self Contained - הווה אומר יש בו שירותים, מקלחת ומכל ריקון מים. העוברים על חוק זה צפויים לקנס של 200 דולר. 
למידע נוסף על חניוני קמפינג בניו זילנד

חניוני קמפינג באוסטרליה

קבלו הצעה